diumenge, 11 d’agost del 2013
Salsa Romesco (Recepta)
Salsa típica de Tarragona, imprescindible com acompanyament dels seus famosos calçots, encara que està tan bona que igual pots acompanyar amb peix, carn i verdures rostides a falta de calçots. És d'aquestes salses que agrada molt, especialment a casa meva ens encanta.
Als pobles típics on es degusta les calçotades, hi haurà altres maneres de preparar-però jo és hi ha la que faig i la que ens agrada.
Us aconsello que proveu aquest plat de Pasta amb Romesco està deliciós
INGREDIENTS
70 gr. d'ametlles
30 gr. d'avellanes
1 cabeça d'alls (5 o 6 grans rostits)
1 o 2 alls crus
unes fulles de julivert
150 gr. de tomàquets rostits (2 o 3 madurs)
1 llesca de pa
una mica de vinagre
1 pebrot romesco o 3 o 4 nyores
sal, pebre blanc
150 gr. oli d'oliva suau. (Pots posar mes)
ELABORACIÓ
Posar el pebrot de romesco en aigua calenta a remull perquè s'hidrati.
Rostir els tomàquets i els alls (ho vaig fer al microones) pelar els tomàquets i deixar escórrer en un colador tot el brou.
Si les ametlles i avellanes les tens crues rostir en una paella remenant constantment o al microones però amb molta cura.
Posar en la paella una llesca de pa i torrar, quan la tinguis ruixar amb el vinagre 2 o 3 cullerades soperes això va a gustos.
Posar ara en una picadora les ametlles i les avellanes els alls crus i el julivert (a th prémer 2 o 3 vegades al turbo) picar una mica i després posar els tomàquets que ja estaran freds la carn de pebrot choricero, els alls rostits i la llesca de pa mullada en vinagre una mica de sal i pebre blanc, si vols una mica de pebre vermell de la vera. Picar ara molt bé fins que tinguis una pasta en Th (1 minut a màxima vel.)
Ara anar posant l'oli a poc a poc perquè emulsioni bé en Th posar vel. 4 i anar afegint l'oli.
NOTA: les quantitats d'alls i vinagre pots variar segons els gustos més o menys suau, o segons el que vagi a acompanyar. Pots afegir una cullerada. sopera de carn de pebrot xoricer de pot a falta de nyores.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada