Traductor

diumenge, 11 d’agost del 2013

Salsa Romesco (Recepta)



Salsa típica de Tarragona, imprescindible com acompanyament dels seus famosos calçots, encara que està tan bona que igual pots acompanyar amb peix, carn i verdures rostides a falta de calçots. És d'aquestes salses que agrada molt, especialment a casa meva ens encanta.
Als pobles típics on es degusta les calçotades, hi haurà altres maneres de preparar-però jo és hi ha la que faig i la que ens agrada.
Us aconsello que proveu aquest plat de Pasta amb Romesco està deliciós

INGREDIENTS

70 gr. d'ametlles
30 gr. d'avellanes
1 cabeça d'alls (5 o 6 grans rostits)
1 o 2 alls crus
unes fulles de julivert
150 gr. de tomàquets rostits (2 o 3 madurs)
1 llesca de pa
una mica de vinagre
1 pebrot romesco o 3 o 4 nyores
sal, pebre blanc
150 gr. oli d'oliva suau. (Pots posar mes)

ELABORACIÓ

Posar el pebrot de romesco en aigua calenta a remull perquè s'hidrati.



Rostir els tomàquets i els alls (ho vaig fer al microones) pelar els tomàquets i deixar escórrer en un colador tot el brou.

Si les ametlles i avellanes les tens crues rostir en una paella remenant constantment o al microones però amb molta cura.



Posar en la paella una llesca de pa i torrar, quan la tinguis ruixar amb el vinagre 2 o 3 cullerades soperes això va a gustos.


Posar ara en una picadora les ametlles i les avellanes els alls crus i el julivert (a th prémer 2 o 3 vegades al turbo) picar una mica i després posar els tomàquets que ja estaran freds la carn de pebrot choricero, els alls rostits i la llesca de pa mullada en vinagre una mica de sal i pebre blanc, si vols una mica de pebre vermell de la vera. Picar ara molt bé fins que tinguis una pasta en Th (1 minut a màxima vel.)

Ara anar posant l'oli a poc a poc perquè emulsioni bé en Th posar vel. 4 i anar afegint l'oli.

NOTA: les quantitats d'alls i vinagre pots variar segons els gustos més o menys suau, o segons el que vagi a acompanyar. Pots afegir una cullerada. sopera de carn de pebrot xoricer de pot a falta de nyores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada